Древна Астрология и ежедневният живот

Здравейте. Преместих тази статия на новия ми сайт. Моля прочетете актуализираната и подобрената й версия там. Благодаря.

 

 

Древната Астрология, както съм писал много пъти, се занимава със същността/есенцията на нещата в този физически свят. Като такава, няма нещо, което да не може да бъде описано от и да не спада под владението на 7-те планети и 12-те зодии.

Работата е там, че хората, които хабер си нямат от Астрология, като чуят за нея и че човек се занимава с това, бързат да питат дали това не е само „хоби”, „временно влечение” и тем подобни. Тоест, видите ли, в този забързан съвременен свят, човек не бива да отделя много време на неща, които като цяло не се занимават с този  свят и съответно не са така практични. Това щеше да е леко забавно, ако не беше толкова нелепо и далеч от истината.

Мога да оборя този аргументи от толкова различни гледни точки: било то исторически, философски, астрологични, езикови, и т.н., но тъй като става въпрос за древна Астрология и ежедневието на хората, доводите ми ще бъдат изцяло такива, а именно практични.

Моите обичайни благодарности към този сайт за картинката на град:

https://pixabay.com/en/town-buildings-urban-architecture-2430571/

 

 

Може ли някой да отговори на следните въпроси (мога да дам доста повече):

 

  • Защо когато човек тръгне да се сдобрява с някого, подарява нещо?

 

  • Защо когато двама души излязат на романтична среща, ядат и/или пият нещо сладко?

 

 

  • Защо се смята за неблагоприятно да се подарява нож на приятел?

 

 

  • Защо когато човек се пенсионира често получава часовник като подарък?

 

Мога разбира да дам и други въпроси, които обаче не са ежедневни и касаят най-различни сфери, било то поезия, рисуване, медицина, история, музика и т.н., но не това е целта на тази статия.

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.